7.12.2014

Joulukalenterin 7. luukku

Linnan juhlat juhlittu ja tänään vielä saa viettää rentoa pyhäpäivää ennen uuden viikon aherruksen aloittamista. :) Mutta mennään seuraavaan luukkuun.

G. Gourmet. Gurmee.
Itselläni on edelleen vaikeaa ymmärtää, että hyvän ruuan ei tarvitse olla raskasta, rasvaista, kermaista, sokerista jne. Voiko gurmee - ruokaa tehdä kevyesti? Ja voiko se olla hyvää? Gurmeehan suomennetaan kutakuinkin näin: laadultaan ja ulkoasultaan korkeatasoinen ruoka. Lähinnä epäilykseni on tuon maun kohdalla. Kyllä keveistä raaka-aineista saa laadultaan ja ulkoasultaan hyvännäköistä ruokaa. Mutta entä se maku?
 
Ihminen on mitä syö, sanotaan. Tiedä sitten mitä se tarkoittaa. Mutta ihmisen suu ja mieli tottuu äkkiäkin ruokavaliomuutoksiin, mm. maun suhteen. Jos on tottunut syömään paljon suolaista tai sokerista ruokaa, vähemmän näitä sisältävät maistuvat pahalle. Tai ainakin niihin pitää lisätä suolaa tai sokeria. Muistan sen ajan kun olin Superdieetillä ja ruuat olivat aika yksipuoleisia (tai tein itse niistä yksipuoleisia), niin mikään ei ollut niin hyvää kuin kukkakaali, parsakaali, jauhelija, kana yms. Ihan simppeleitä makuja mutta niin hyviä. Kun ruokavaliossa ei ollut sokeria tai juuri muitakaan makeutusaineita, jopa purkka maistui silloin makealle. Ja makean himon saikin tyydytettyä jo esim. sillä purkalla.
 
Tällä hetkellä eniten ajatuksia herättää kevyempään ruokavalioon siirtymisessä se, että saisin tehtyä ruuasta hyvää ja maukasta. Jos syö pelkkää rahkaa ja kuivaa kanaa sekä riisiä, ei mene kauaa että ollaan lähtöpisteessä jälleen. Terveellinen, ravitseva ja monipuolinen ruoka voi olla laadukasta, hyvää ja jopa gurmeetakin. Täytyy tutustua erilaisiin ruokaohjeisiin ja -kirjoihin, niistä löytyy varmasti paljon apua. :)
 
Mitä ajatuksia teillä herää tästä? Voiko kevyt ruoka olla oikeasti hyvää? :)
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti