8.12.2014

Joulukalenterin 8. luukku

Mukavaa viikonalkua!

H. Herkut. Herkuttomuus.
Tämä on aihe, josta olen kokeillut montaa eriä toimintamallia. Ja mikään ei ole oikein toiminut. Ihanteellista olisi tietysti kohtuullisuus, kohtuullisuus, kohtuullisuus. Mutta onko se koskaan mahdollista? Opinko koskaan herkuttelemaan kohtuudella, ilman syyllisyyden tuntoa?
 
Totaalikieltäytymistä en halua edes ajatella vaihtoehtona, vaan vaihtoehtona on oppiminen esim. herkkupäivään tietyin väliajoin tai kohtuullinen herkkujen syönti silloin kun sille tuntuu. Herkkupäivä kuulostaa tällä hetkellä järkevämmälle. Vaikka siinäkin vaara ns. putken päälle jäämisellä. 
 
Tässä pitäisi yrittää muistaa kuitenkin se armollisuus. Jos suunnittelen pitäväni herkkupäivän kerran viikossa ja repsahdan toiseenkin herkkupäivään, ei se tarkoita sitä että kaikki on menetetty. Ja samalla yrittää päästä siitä ajatuksesta irti, että ainut ratkaisu epäonnistumiseen on syöminen. Oppimista ja vahvaa tahtoa vaatii tämäkin osa-alue. :)
 
Miten sinun herkuttelu? Herkkupäivät? Silloin kun herkututtaa? Ei herkkuja ollenkaan? :)
 

2 kommenttia:

  1. Mulla toimii herkkupäivä tietyin väliajoin. Kun pudotettavaa oli enemmän, pidin herkkupäivän kerran kahdessa viikossa, nytten kerran viikossa. En aina niinkään usein. Herkkupäivä ei tarkoita sitä, että mätän menemään kaikkea mahdollista kaksin käsin, vaan syön esim. patongin ja noin 100 g karkkia. Olen itse ainakin huomannut, että laihduttaessa on todella tärkeää muistaa myös herkutella, ettei herkuista tule ns. mörköä, joka aiheuttaa sit näitä lipsumisia ja syömisputkien päällejääntiä.

    Täältä löytyy lisää mun ajatuksia aiheesta: http://www.lily.fi/blogit/fancy-rat/nothing-tastes-good-skinny-feels

    Uskon, että onnistut vielä saamaan ns. normaalin suhteen ruokaan, mutta töitä se vaatii!

    VastaaPoista
  2. Minä syön kerran viikossa 100 grammaa suklaata. Kylässä tai juhlapäivinä tai muissa poikkeustilanteissa päätän etukäteen mitä herkkua syön ja kuinka paljon. Pysyn päätöksessäni. Salli, mutta rajoitan. Tämän asian kanssa pystyn elämään.

    VastaaPoista