31.8.2012

Lisäravinteista

En ole oikein koskaan ollut kiinnostunut mistään pillereistä tai edes juuri syönyt niitä. Nyt aloin miettimään, että olisiko viisasta ottaa käyttöön, tietysti terveellisen ruuan ohella, joitain lisäravinteita.
 
Jotakin kattelin netistä:
 
Kromi on kehon hivenaine, jota se käyttää sokeri-ja rasva-aineenvaihdunnassa. Se on jo pitkään ollut laihduttajille suositeltu lisäravinne. Kromin käyttäminen on suositeltavaa, jos sokeriaineenvaihdunnassa on häiriöitä. Se hillitsee makeannälkää, ja tuo positiivisia vaikutuksia kolesteroliarvoille. Suositeltava määrä päivässä on 50 mikrogrammaa.
Eikös kromi hillitse makeannälkää? :)
 
C-vitamiini auttaa laihdutuksessa, sillä sitä tarvitaan rasva-aineenvaihduntaan. Jos sitä ei saada tarpeeksi, keho ei voi hyödyntää rasvojaan energian lähteenä riittävän tehokkaasti. Sopiva päiväannos on 200-1000 mg väliltä. Elämäntavasta riippuen C-vitamiinia saattaa tarvita 500-1000 mg, kuten esimerkiksi jos tupakoit, olet stressaantunut, urheilet kovasti tai vastustuskykysi on alhaalla. Sillä on myös piristävä teho, joten vitamiini kannattaa ottaa esimerkiksi aamuisin. 
 
L-karnitiini auttaa rasvanpoltossa, parantaa suorituskykyä, vahvistaa sydäntä ja toimii antioksidanttina. Rasvahappojen kulku mitokondrion kalvorakenteiden läpi vaatii karnitiinia. Se kuljettaa rasvaa mitokondrioon, poistaen sieltä kuona-aineita.
 
Vihreä Tee tehostaa rasvanpolttoa. Vihreä tee aktivoi aineenvaihduntaa. Sisäelimiä ympäröivän viskeraalirasvan palaminen on eduksi sydämen ja verisuonten hyvinvoinnille. Se myös vähentää keskivartalolihavuutta ja metabolisen oireyhtymän mukanaantuomia terveysriskejä.
 
CLA sopii kaikille, jotka haluavat pudottaa paino ja parantaa ihon kuntoa. CLA on rasvan aineenvaihdunnassa biologisesti aktiivinen rasvahappo. CLA voimistaa vastustuskykyä sekä lisää rasvatonta lihasmassaa, lihasvoimaa ja kestävyyttä. CLA lisää ihon elastisuutta ja poistaa asteittain merkkejä selluliitista.

★ Omega-3 - valmisteen säännöllisestä käytöstä hyötyvät erityisesti henkilöt, joilla on reuma, diabetes tai kohonnut riski sairastua sydän- ja verisuonitauteihin. Monityydyttymättömät omega-3-sarjan rasvahapot ovat tärkeitä muun muassa keskushermoston ja verisuoniston toiminnalle. Omega-3-valmisteet ovat erityisen tärkeitä niille, joiden ruokavalioon kuuluu vain vähän kasvisöljyjä ja rasvaista kalaa.
 
 
 
 
Miten te muut laihduttajat ja muutkin tietysti teette, oletteko ottaneet käyttöön lisäravinteita? Onko niistä mitään hyötyä tai voiko olla jopa haittaakin?
 
Kivaa perjantaita! :)

3 kommenttia:

 1. Minä pyrin saamaan kaiken joko ruoasta tai ravintolisistä (luonnollisia), ei pillereistä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä minäkin olen. Mietin vain tuota omegaa kun syön niin vähän kalaa. Mutta sitä vissiin saa pähkinöistä tai jostain muustakin. :) Pitääkin ottaa selvää. :)

   Poista
 2. Mun pillerirepeetuaarista löytyy omega3, d, berex- monivitamiini ja magnesiumia otan kuurina silloin tällöin. Varsinkin jos suonenvetoja ilmestyy.

  VastaaPoista