12.8.2012

Tavoitteita painonpudotukseen

Mietin itselleni tavoitteet ensi viikolle ja siitä eteenkin päin. Minusta on helpompi toimia kun on valmiiksi miettinyt edes joitain tavoitteita. Tähän asti on ollut niin helppoa vain jättää asioita tekemättä tai siirtää niitä seuraavaan päivään ja sitä seuraavaan. Nyt kun on mustaa valkoisella niin on suurempi tsemppi toteuttaa niitä. :)

♥ Lisään liikuntaa. Pyrin liikkumaan joka päivä vähintään tunnin.

♥ Juon vettä enemmän.
Tämä on minulle iso haaste. Juon tosi vähän vettä, yleensä kaikkea muuta - energiajuomia tai limukkaa (light:ia aina). En tykkää veden "mausta", ehkä kokeilen hiilihapotettuja vesiä aluksi.

♥ Ateriarytmi säännölliseksi.

♥ Pyrin, etten jättäisi aterioita välistä vaan söisin useamman pienen aterian päivässä.
Suuren suuri haaste. Ei toteudu heti, mutta pikkuhiljaa. :)

♥ Kiinnitän huomiota ruokavalion laatuun ja määrään.

♥ Opettelen tiedostamaan oikean nälän, enkä syömään vain syömisen ilosta tai ruuan himosta.

♥ En vaadi itseltäni liikoja.

♥ En tuijota vain vaakaa, vaan nautin myös elämästä.

Tässä nyt aluksi muutamia tavoitteita ja oikeastaan nämä ei olekkaan sellaisia tavoitteita mitä saavutetaan ja siirrytään sitten seuraavaan vaan nämä taitaapi olla sellaisia, jotka kulkee aina mukana. :)

Painotavoitteisiin palaan toisessa postauksessa. :)


Kuva

Ovatko tavoitteeni mielestäsi kohtuullisia ja järkeviä? :)

6 kommenttia:

 1. On todella hyviä ja järkeviä, onnea matkaan! :)

  VastaaPoista
 2. Loistavia tavoitteita Mariina! Ja juuri sellaisia, joita on syytä kantaa mukanaan läpi loppuelämän. Järkeviä ovat todellakin, mutta älä pidä näissäkään kiirettä. Et välttämättä saavuta näitä kaikkia tällä viikolla :) Anna itsellesi aikaa, älä siis vaadi itseltäsi liikoja!

  Itse olen tämän elämänmuutokseni aikana kiinnittänyt erityisesti huomiota tuohon ateriarytmiin. Ja ihan oikeesti musta tuntuu siltä, että se juuri on tärkein (tai ainakin yksi tärkeimmistä) onnistumiseni kulmakivistä. Syön joka päivä 3-4 tunnin välein. Näissä väleissä en syö mitään. Pyrin mahdolliset lipsahduksetkin ruokavaliossa asettamaan näihin ruoka-aikoihin ja uskon, että lipsumiset eivät juuri sen takia ole näkyneet vaa'alla.

  Uskon, että vettä opit juomaan jo viikossa! Se on vähän tottumiskysymys. Kannattaa aloittaa aamunsa isolla lasilla vettä. Juo se vaikka vähän väkisin. Kyllä siihen tottuu :)

  Tsemppiä viikon alkuun!
  Lotta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempeistä Lotta! :) Uskon myös itse vahvasti tuohon ateriarytmitykseen. Tuntuu vain, ettei kerkeä syödä koko ajan jotakin, joten siksi monesti välit pitenevät kun jättää jonkun aterian välistä. Mutta tämäkin asia on vain yksinkertaisesti opeteltava. :) Ihanaa viikkoa sinulle! :)

   Poista
 3. Toi veden juominen on mullekin kompastuskivi. Veden juomisella on niiiiin monia hyviä vaikutuksia niin iholle kuin aineenvaihdunnallekin. Ite tosin oon sellasessa ammatissa (kioskintäti), että minua kauhistuttaa ajatus toimivasta aineenvaihdunnasta. :D Missä ihmeen välissä menen kiireisenä päivänä vessaan? Tosin kyllä sitä kai oikein kovassa hädässä sen välin löytää livahtaa.

  Ja koska tosiaan minusta vesi ei maistu "hyvältä", oon just opetellu sitä maustettuja hiilihapotettuja vesiä juomalla tai juomalla fun lightia. Ehkä siitä askel askeleelta myös alkaa ihan tavallinen raanavesikin maistua.

  On niin virkistävää lukea sun blogia! Huomaan, että painonpudotuksen haasteet tulee ihan samoissa vaiheissa projektia! Ensimmäiset repsahdukset, vaa'alla käynnit...

  Lukeminen jatkukoot! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Veden juominen on edelleen mulle vaikeaa. Yritän parhaani mukaan korvata sen muilla sokerittomilla ja kalorittomilla juomilla. :)

   Poista