19.1.2013

Laiskotuttaa ja makea aamupala

Olen taas koko viikonlopun yöt töissä. Vaikka tykkäänkin tehdä yövuoroja, on nämä raskaita ja väsyttäviä. Yleensä yövuorojen aikaiset päiväni muotoituvatkin siten, että yön olen töissä ja muun kotona olo ajan nukun. Viikko sitten oli reipas (tai hullu tai tyhmä :D ) ja menin yövuorojen jälkeen salille. Koin sen itselleni ihan hyvänä.
 
Mutta nyt on joku laiskakausi  meneillään. Eilen aamulla en jaksanut herätä salille kun halusin  nukkua hyvin, että jaksan olla (viime) yön töissä. Ja tänä aamuna oli tarkoitus mennä yövuoron jälkeen salille, mutta laiskuus iski ja halusin mennä suoraan kotiin nukkumaan. Toisaalta minusta on ihan fiksua, että ymmärtää myös milloin on väsynyt ja kuuntelee kehoa, mitä se tarvitsee. Unta tällä kertaa. Väsyneenä saattaa myös tehdä ihan virheitäkin treenatessa ja mahdollisuus loukata itsensä on suuri.
 
No niin, mutta kun olisinkin mennyt suoraan kotiin. Meninkin kauppaa ostamaan koiralle ruokaa, ja siinä sitten väsyneenä karkkihylly koitui kohtalokseni. Mukaan tarttui karkkipussi, jonka muitta mutkitta kotona söin. Tämän jälkeen olikin sitten mukava laittaa hiilarihuuruissa nukkumaan. :) Eikä edes harmita. Mitä tuosta, hyvää oli ja uni maistui. ;) Turha jäädä surkuttelemaan kun tiedän, että nykyään pystyn olemaan jo niin vahva, että tämä syöminen ei jää päälle vaan pystyn palamaan takaisin normaaliin arkeen. Ja tämä jos mikä, on suuuuren suuuuuri saavutus tämän elämäntapamuutoksen myötä opittu asia. :)
 
 
Nämä olivat siis tänään minun aamupalani.
 
Taidankin nyt suoraan sopia itseni kanssa, etten huomen aamullakaan mene salille yövuoron jälkeen vaan menen sitten maanantaina kun nämä yövuorot loppuvat. Turhaanhan sitä itseään ressaa ja ruoskii jos ei jaksa. Lepo ja uni ovat myös hyvin tärkeitä painonpudotuksessa ja lihasten kasvussakin. :)

6 kommenttia:

 1. Kuinka paljon sulla tulee syötyä makeaa? Itse söin todella paljon makeaa, nyt en lähes ollenkaan. Jos makeaa tekee mieli otan jotain hedelmää, vihannesta. Yleensä klementiinin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt olen pyrkinyt siihen, että max kerran viikkoon tulis syötyä karkkia tai makeaa ylipäätään. Karkit on mulle se pahin, ei mulla oikein muuta makeeta tee mieli. Ennenhän söin ihan joka päivä ja paljon, aamusta iltaa karkkia ja muuta makeeta. Monesti itsekkin pääsen makeanhimosta syömällä hedelmän tms. mutta aina näin ei käy. :)

   Poista
 2. Moikka!

  Kiitos ensinnäkin kivasta blogista, oon jäänyt ihan koukkuun. Itsellänikin elämäntapamuutos meneillään ja tiputettavaa olisi n.20kg (95kg -> 75kg). 5kg tippunut jo, 15kg jäljellä. :) Tsemppiä siis urakkaan meille molemmille!

  Sellaista haluaisin kysyä, että nouseeko sulla paino aina herkkupäivien jälkeen? Itselläni nousee n.0,5kg ja tuntuu, että se on tosi vaikea saada pois, vaikka en olisi edes herkutellut paljon! Herkkupäiviini (1krt/vko) kuuluu esim. kulhollinen jäätelöä ja irtokarkkeja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Voi, kiitos kovasti! :) Hienosti on sulla jo painoa tippunut. Ajattele, kolmasosa tavoitteesta jo pois. :)

   Kyllähän se paino tahtoo nousta. Riippuu paljon, että mitä on syönyt mutta yleensä 0,5-2 kiloa. Ylimääräistä työtä se kyllä teettää mutta itse ainakin haluan pitää herkkupäivän painonnoususta huolimatta. :) Puoli kiloa paino vaihtelee muutenkin vuorokaudessa, että välttämättä sulla ei oikeasti ole paino noussut herkuttelusta vaan se on ihan normaalia. :)

   Oikein kovasti tsemppiä sinulle! :) Käyhän välillä kertomassa miten paino on tippunut. :)

   Poista
 3. Mukava seurailla blogiasi. Iso muutos kyllä tapahtunut sinulla, ihan loistavaa! =) Täältä on hyvä tulla ammentamaan itselle motivaatiota.

  Pituus on kutakuinkin sama olen itse 169cm ja lähdin kuusiviikkoa sitten tiputtamaan melkein sadan kilon painosta 98,5kg.

  Minun laihdutusurakkaani voi seurailla täältä jos kiinnostaa http://gopaulago.blogspot.fi/

  Minä ainakin käyn tarkkailemassa blogiasi säännöllisesti.

  Herkkupäivät kuuluu asiaan, kunhan ei sille tielle jää.

  Itselläni makeanhimon iskiessä tekaisen StarNutritionin Whey 80 Mansikkaprotskusta "pirtelön" se kyllä vie isoimman makeanhimon. Ja on ihan sairaan hyvää, lähden melkein liikkumaan jo sen takia että voin palkita itseni! :) Käytän sitä siis palkkarina salin jälkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Itselle tuon muutoksen huomaaminen ja sisäistäminen on vaan niin paljon vaikeampaa. :)

   Noita protskujuttuja vois ostaa karkkihimoon varastoon. :) Kyllähän sitä mielellään treenailee jos palkinnoksi saa herkkupirtelön. ;)

   Poista