11.1.2013

Sykemittari

Olen monta päivää nyt selaillut nettiä ja miettinyt sopivaa sykemittaria itselleni. Eri merkkejä, malleja, hintaluokkaa. Merkeistä päädyin Polariin kun siitä on itselle jonkin verran kokemusta aiemmasta sykemittarista (joskus vuosien takaa).
Malleista jäin pohtimaan kahden eri mittarin väliltä.

Nyt kaipaisinkin teiltä kokemuksia näistä, tai suosituksia jommasta kummasta? :)

Polar FT40
"Aktiivisille liikkujille, jotka haluavat seurata kuntotasoaan havainnollisen opastuksen avulla
 • EnergyPointer kertoo, kohottaako harjoittelu kuntoa vai polttaako se rasvaa
 • Polar-kuntotesti mittaa aerobisen kuntosi levossa ja kertoo edistymisestäsi
 • Näyttää kulutetun kalorimäärän
 • Mukana miellyttävä tekstiililähetin, jonka syketiedon koodaus ehkäisee muista sykemittareista aiheutuvat lähetyshäiriöt"

Polar FT60
"Sitoutuneille kuntoilijoille – STAR-harjoitusohjelma kertoo, kuinka paljon ja tehokkaasti sinun on harjoiteltava
 • Luo harjoitusohjelman henkilökohtaisten tavoitteidesi perusteella ja asettaa uudet viikkotavoitteet
 • Antaa palautetta harjoitusten tehosta
 • Polar-kuntotesti mittaa aerobisen kuntosi levossa ja kertoo edistymisestäsi"

Lisätietoja ja kuvat Polar.

Jotenkin kaipaan aina sali- ja spinningtreenien jälkeen palautetta suorituksesta, ja näistä mittareista nyt ainakin jotakin näkisi. Itseä ainakin suunnattomasti motivoi kun näkee kuinka paljon kaloreita on kulutettu ja onko treeni ollut rasvanpolttoalueella. Ja tietysti sitä sykettäkin olisi kiva seurailla. :)

17 kommenttia:

 1. Mulla on toi FT40 ja oon ollut tosi tyytyväinen! Välillä se ei vaan meinaa löytää sykettä, mutta muuten on toiminut:) Sykemittari tuo kyllä lenkkeihin tsemppiä:p

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saapa nähdä kumpaan päädyn kun molemmat saaneet suosituksia. :)

   Poista
 2. Itseltäni löytyy FT60 ja toiminut mainiosti jo 1,5vuotta, joskin olen käyttänyt sitä melko vähän vielä toistaiseksi. :)

  http://lifetastesgood-nanne.blogspot.fi/2012/09/ulkoilua-raikkaassa-auringonpaisteessa.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo kuulostaa kyllä hyvälle mittarille. :)

   Poista
 3. Minä en näistä mittareista ymmärrä mitään, mutta mikä kännykkä sinulla on? Tyttärelläni on Samsungin kännykän kanssa yhteistyötä tekevä Sports Tracker ja siihen nähden nämä perinteiset sykemittarit tuntuvat tosi "vanhanaikaisilta". Kännykän näyttöönhän saa paljon enemmän informaatiota kuin tuohon kellotauluun. Tutustuppa ja googlaa, jos vaikka innostuisit. Ei nuokaan Polarin jutut tietenkään huonoja ole.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen itsekkin käyttänyt tuota Sports Trackeria, pääasiassa lenkkeilyssä. Mutta haluan enemmän henkilökohtaisempaa henkilökohtaisempia tietoja. :) Ei Sports Tracker huono ole mutta ei ehkä kuntosaliharjoitteluun sopiva. :)

   Poista
 4. Ehdottomasti osta ft60, paljon kehittyneempi ja todella mukava käyttää! Voit myös valita sinne itsellesi tavoitteen mukaan ohjelman, esim painonpudotus..

  http://laardisulaa.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tätä olen kyllä vakavasti miettinytkin. :) Tuntuu olevan monipuolinen mittari. :)

   Poista
 5. Ja Mantalle tiedoksi, sykemittari mittaa henkilökohtaisen kulutuksen yms. vastaavasti kännykkä taas näyttää keskiverto arvon,eikä henkilökohtaisesti eli voi poiketa tulos paljonkin riippuen esimerkeksi painostasi yms.

  VastaaPoista
 6. FT60 saa multakin äänen.. se on myös mulla itselläni.
  Antaa mukavasti palautetta "hyvä harjoitusviikko", "loistavaa palautumisviikko", "kuntoa ylläpidetty" ja tyly "harjoitusviikko vajaa"..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kai se tähän sitten on kallistuttava. ;) Kuulostaa hyvälle nuo palautteetkin. :)

   Poista
 7. Pitää nyt sen verran puolustella Sport-Trackeria että siihenkin saa yhdistetty bluetooth-sykevyön. Silloin se ei ihan hirveästi häviä näille "rannetietokoneille", vaikkakin joutuu sitten puhelin taskussa treenailemaan. Jos on valmiiksi jo oikeanlainen puhelin niin bt-vyön hinta on vain 60-80euroa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästä Sports Trackerin sykevyöstä kirjottelinkin jo joku aika sitten postauksen. :) Itsellä on Nokian Lumia, mutta olen nähnyt vain IPhoneen ja Androidiin niitä sykevöitä. Ehken ole osannut etsiä oikeasta paikasta. :)

   Poista
 8. Mulla oli ft60 ja se oli aivan mahtava! Helppo käyttää, helppo nähdä näyttö, vedenkestävä. Toki siinä oli paljon hienouksia, joita en edes opetellut. Nyt mulla on Runtastic gps- mittari. Ei pidä vettä, on monimutkaisempi käyttää, mutta tietojen lataaminen koneelle helppo nakki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekkin olen tuon 60:sen kannalla. Nyt pitää alkaa hintavertailemaan eri ostopaikkoja. :)

   Poista
 9. Ehdottomasti FT60, koska se auttaa tavoitteellisessa harjoittelussa. Koska siinä on kolme erilaista harjoitusohjelmaa: pudotan painoa, parannan kuntoa, maksinoin kunnon,niin jokaiselle treenarille löytyy jotain:) Itse olen pudottanut FT60 kanssa hyvin painoa, koska se ohjaa treenaamaan sopivilla sykealueilla sen verran kauan kuin on tarpeellista (yksilökohtaista, koska siihen syötetään omat tiedot). Joka viikko maanantaisin tulee päivitys, että miten on edellinen viikko sujunut. Ja jos hyvin treenaat, saat pokaalin! Itse sain juuri viime viikolla pokaalin, ja täytyy tunnustaa, että kivalta tuntuu:) Tietääpähän treenanneensa oikein. Koska olen jo ihannepainossani, aattelin seuraavaksi vaihtaa ohjelman "paranna kuntoasi"-moodiin.

  Ja jos haluat tietää matkan, niin GPS-mittarilla voit mitata matkaa ja Flowlinkin avulla voit siirtää datan polarpersonaltrainer.com:iin.

  VastaaPoista