6.3.2013

Lontoo - palkinto itselleni

Monet asettavat painoa pudottaessaan itselleen tavoitteita tai ns. palkintoja. "Sitten kun olen tiputtanut viisi kiloa, ostan uuden sohvan" tai " sitten kun olen pudottanut 20 kiloa, hyppään laskuvarjolla." Itse en mitää tälläisiä asettanut. Mutta nyt olen pitkään miettinyt, millä ja miten haluan palkita itseäni tästä tehdystä työstä oman terveyden ja hyvinvoinnin hyväksi.
 
Olen jo vuosia halunnut käydä Lontoossa. En ole sinne koskaan tosissani edes yrittänyt päästä. Lihavana en halunnut edes matkustella. Mietin vain, että säästänpä nekin rahat ruokaan muuhun. Lihavana en koskaan nauttinut matkustelusta. Ajatukset keskittyivät siihen miltä näytän, eikä kokemusten etsimiseen ja vastaanottamiseen.
 
Nyt haluan antaa itselleni lahjan/palkinnon/tsempparin ensi kesäksi. Haluan ensi kesänä lähteä Lontooseen. En aseta mitään painotavoitetta tai pudotustavoitetta. Riittää, että teen parhaani ennen reissua. Plus, että jo nyt olen saavuttanut huimasti terveyden ja hyvinvoinnin hyväksi. :) Jo itsessään tämä saavutus antaisin aihetta matkustella. Eiks niin? ;)

Nyt olisikin kiva kuulla teiltä kokemuksia, vinkkejä, hyviä hotelleja yms. Mitä kannattaa ottaa huomioon varauksia tehdessä, matkustaessa, paikan päällä ollessa jne. :)
Ensimmäistä kertaa pitkään aikaan odotan kesää innolla. Ennen kesä on ollut ahdistava kaikkine kesävaatteineen ja kuumuuksineen. Nyt haluan tehdä tästä kesästä itselleni mahtavan ja  kivan, tai oikeastaan huippumahtavan ja huippukivan!! :D

Kuvat: Google ja we♥it

6 kommenttia:

 1. Oooh ompa ihana palkinto! Omat palkinnot on tosi pieniä, kuten kampaajakäyntiä tai uusia treenivaatteita tms, mutta että Lontooseen, vau!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on mun tosi pitkän ajan haave. :)

   Poista
 2. Mulla mies osti lentoliput Brasiliaan kun painoa tippui -10kg. Ja nyt huomenna koittaa lähtö palkintomatkalle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wautsi!! Ihanaa reissua teille! :)

   Poista
 3. Lontoo on aivan mahtava paikka! Ehdottomasti paras kaupunki, jossa olen käynyt. Lontoossa kannattaa olla vähintään neljä päivää sillä nähtävää on paljon. Olen käynyt siellä kahdesti enkä vieläkään ole nähnyt läheskään kaikkea. Suosittelen käymään Madame Tussaudissa, se on enemmänkin kuin pelkkiä vahanukkeja. London Aquarium on myös kiva. British Museumissa kuluu helpostikin useampi tunti tai vaikka koko päivä. Lontoossa jo pelkkä arkkitehtuuri on nähtävyys! Voisin kuluttaa päiviä vain kuljeskelemalla paikasta toiseen. Oxford Street kaikkine shoppailumahdollisuuksineen on myös kokemisen arvoinen. Siellä ollessa tietää mitä ruuhka tarkoittaa :D

  Hotellia varatessa kannattaa pysyä metroalueiden (zone) 1-2 sisällä. Viimeksi majoituin Paddingtoniin ja sieltä oli todella helppoa mennä metrolla keskustaan eikä hotellin hinta ollut päätä huimaava. Metrokortin voi ostaa joko päiväksi kerrallaan (halvin on juuri zone 1-2 kattava kortti) tai sitten muistaakseni viikoksi. Toki yksittäisiä matkojakin voi ostaa, mutta jos tietää liikkuvansa paljon metrolla niin kannattaa ostaa päiväkortti. Busseilla en ole kulkenut, joten niistä en osaa sanoa mitään. Metrolla kulkeminen on nopeaa, helppoa ja selkeää.

  Itse aion jatkossakin majoittua Paddingtoniin. Siinä ympärillä on rikkaiden aluetta, joten epämääräisiä liikuskelijoita ei näkynyt ja koin oloni turvalliseksi. Lisäksi hotellilta oli lyhyt kävelymatka Kensington Gardensiin. Olen molemmilla kerroilla säästynyt myös taskuvarkailta, mutta viime kuussa Lontoossa käyneet kaverini eivät olleet yhtä onnekkaita, joten ei kannata säilyttää taskuissa mitään ja laukussa on oltava vetoketju. Paljon auttanee myös se, että kulkee paikasta toiseen tietäväisen näköisenä, jolloin olemus ei huuda turistia. En kuitenkaan koe Lontoota pelottavana tai sellaisena, että pitäisi koko ajan olla varuillaan.

  Mikäli matkustat halpalentoyhtiöllä niin ei kannata säikähtää vaikka lentokenttä olisi kaukana keskustasta. Viimeksi lensin Stanstediin ja sieltä oli hyvät kuljetukset keskustaan, ne vain toki maksavat erikseen. Halvimmaksi tulee bussilla meneminen, mutta se kestää 1-1,5 tuntia. Siinä voi sitten ihailla rauhassa maisemia :) Metro/juna on nopeampi ja kalliimpi. Heathrowlta taas menee metro keskustaan.

  Toivottavasti Lontoon reissusi toteutuu! :) Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos hirmuisesti näistä vinkeistä! :)

   Poista