20.8.2013

Porkkanasose - Aurajuustokeitto 5 minuutissa

Kävin tänään kaupassa, ja törmäsin jälleen tuohon valmiiseen porkkanasoseeseen. Siitäpä se ajatus lähti ja söinkin erittäin nopeaa ja helppoa porkkanasose - Aurajuustokermakeittoa.
Elikkä ainekset olivat porkkanasosetta ja ruokakermaa Auran makuisena. Toki lisäsin suolaa ja muita mausteita vielä. En laittanut koko purkkia kermaa, ehkä vajaa puolet ja silti hyvin maistui Aurajuusto. Sitten vain keiton kuumennus ja valmista syötäväksi. :)
 Ja päälle raejuustoa. Ja Real - viipale.
Hyvää oli ja "vähän" eri luokassa kuin edellisten viikkojen lounaat. ;)
 

8 kommenttia:

 1. Tuo on älyhyvä tuo valmis sose. Itse keittelin viimeks siihen bataattia jatkoksi ja hurjan hyvää (ja kevyttä) tuli! Se jos mikä auttaa ruotuun pääsyssä ;)

  - N

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä hyvä ja varmasti monikäyttöinen. :)

   Poista
 2. Nyt hirveesti tsemppiä sulle Mariina! Kesällä on aina vaikeampaa dieettaaminen ja ehkä sua jo väsyttää vähän tää pitkään kestänyt laihdutuskin... Jospa nyt alkusyksystä saisit puhtia salille käymiseen?! Ootko miettinyt että kun diettaaminen on välillä vaikeaa niin päätät jonkin mukavan extra palkinnon itsellesi kun esim seuraavat -5 kg saavutetaan? Saisi lisäpotkua projektiin? Kaikkea hyvää!!
  -Jaana

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempeistä Jaana, niitä tarvitaan. :) Pitäisi ehkä miettiä jokin kiva palkinto itselle. :)

   Poista
 3. En yhtään pysty yhdistään pienessä (?) päässäni laihutusta ja Aurajuustoa. Ne painii pikusen eri piireissä. Ainaki meillä päin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö lähtökohtaisesti kaikki ole myös laihdutuksessa sallittua. Kohtuudella tietenkin. :) Ja ei tätä Aurajuustokermaa nyt voi ihan verrata pelkkään Aurajuustoon, ravintosisältö on hieman eriluokkaa. Mutta toki parempiakin vaihtoehtoja on olemassa. :)

   Poista
  2. Niinpä. Määrä ratkaisee. Mutta silti se kalskahtaa korvaan. Mulla lienee asenneongelma..

   Poista
 4. Jos tykkäät punajuuresta, suosittelen Pirkan punajuurisosetta (mukana myös perunaa) sellaisessa maksamakkarapötkössä. Se on mun vakiopikaruoka. Arjessa sekaan vettä (ja mahdollisesti jugurttia/rahkaa/sulatejuustoa/kermaa/mitä nyt sattuu löytymään) ja päälle kasa raejuustoa. Juhlassa sose notkistetaan kermalla tai rasvaisella jugurtilla ja päälle vuohenjuustoa tai aurajuustoa. Olen tarjonnut tuota juhlaversiota alkukeittona todelliselle ruokahifistelijälle eikä hän uskonut, että kyseessä oli valmis sose ennen kuin kaivoin kääreen roskiksesta :)

  VastaaPoista