12.9.2013

London Calling!

Pitkäaikainen haaveeni on toteutumassa vielä tämän vuoden puolella. Jeee! :)
 
Matkan tarkoitus on olla palkinto itselleni tehdystä työstä parempien elämäntapojen kanssa. No, tällä hetkellä en ole ansainnut mitään palkintoa mutta aion tehdä töitä sen eteen, että matkalle lähden alkuperäisen tarkoituksen mukaan. :)

Nyt kaikki vinkit ja suositukset Lontoon suhteen kehiin! Hotellit? Ravintolat? Nähtävyydet? yms..yms.. :)

Lennot on jo varattu mutta kaikki muu on vielä avoinna.
 
p.s. Sanna, arvasit siis ihan oikein! ;) Ja kaivoin vinkkisi jälleen esiin, niistä on varmasti hyötyä. Jos uusia ilmaantuu mieleen, ei muuta kuin viestiä tulemaan! :) 
 
Kuvat: google, oma muokkaus.
 

8 kommenttia:

  1. Kääk, mitä voisin sanoa? Ihan liikaa asioita mielessä! :D Mekin ollaan miehen kans lähdössä toivottavasti tän vuoden puolella Lontooseen, viime kerran oltiin kolme vuotta sitten.

    No ainakin se vinkki, että Tubella kannattaa ajella, se on siistiä, turvallista, helppoa ja hurjan halpaa kunhan ostaa esim. Oyster card:in. British Museumiin pitää varata vähintään ihan kokonainen päivä - vaikkei edes tykkäisi museoista - sillä siellä sitä riittää nähtävää (ja hyötyliikuntaa). Ja hotelli meidän mielestä kannattaa aina ottaa Bayswaterista, josta pääsee jokapaikkaan näppärästi ja on kävelymatkan päässä Hyde Parkista ja Notting Hillistä.

    Siinä nyt ensimmäiset mieleen tulleet vinkit... Nauti reissusta ja siitä, miltä tuntuu matkustaa noin paljon kevyempänä! Itse olen -20 kg edellisestä reissusta nyt ja loppuvuodesta aion olla vielä enemmän! Siinä on sitten syytä hymyillä Lontoon katuja tallatessaan :)

    - Rita

    VastaaPoista
  2. Helpompi varmaan, jos kysyt multa, jos on jotain mitä haluut tietää :D Kiva, että pääset vihdoin mun lempikaupunkiin. ;) Itsellä kova hinku päästä sinne takaisin, mutta ensin tarttee rahat sitä varten. Ehkä ensi keväänä.. Jos meette sinne mun hotelliin niin sano terveisiä! Ei ne mua muista, mut kuitenkin ;D

    VastaaPoista
  3. Jos haluat shoppailla suosittelen Westfield -kauppakeskuksia.. (niitä on kaksi). Huima määrä kauppoja kerralla. Kävin itekki tänä kesänä...

    Camden Townissa on vaikka mitä, jos ettii vähän erikoisempaa vaatetta.. yms.. Siellä on tullu kerran käytyä joskus viitisen vuotta sitten..

    Oxford Streetin Primark on hyvä paikka jos kaipaa edullista vaatetta.. minä ja mies ostetaan sieltä aina perustuotteet kuten topit, sukat, alushousut, rintaliivit, leggingsit.. Halpaa ja tuotteet on yllättävän kestäviä... Tänäki kesänä meni varmaan 400puntaa tuonne ku hankittii vuodeksi vaikka mitä :D

    Ite en oo hirveen hyvä ehkä sanomaa nyt sellasia turistijuttuja, ku vaikka tuli Lontoossa asuttua vuosia, en ikinä käyny missään turistikohteissa! :D

    VastaaPoista
  4. Minä taas en suosittelisi majoittumista juuri Bayswateriin. :D Itse olen majoittunut yhden kerran Bayswateriin ja kaksi kertaa Kensingtoniin (Hyde Parkin toisella puolella), ja itse pidän ehdottomasti eniten Kensingtonista. Jokaisella on kuitenkin oma makunsa. Suosittelisinkin ennemmin katselemaan kivoja/sopivia hotelleja ja tsekkaamaan, minkälainen metroyhteys hotellien lähellä on. Ja kannattaa majoittautua 1 ja 2 zonen (jos katsot metrokarttaa, niin Lontoo on jaettu siinä zoneiksi) sisäpuolelle. Kyseisillä alueilla sijaitsee suurin osa nähtävyyksistä ja myös kulkeminen on kaikkein helpointa.

    Mitä taas majoitukseen tulee, niin Lontoosta löytyy paljon hyviä hostelleja hyviltä alueilta. Jos etsit hotellimajoitusta, niin varaudu maksamaan kohtalaisia summia Suomen tasoon nähden huonotasoisista hotelleista... Itse sain varattua lennot ja hotellin Aurinkomatkojen kautta (lento+hotelli -paketti) halvemmalla verrattuna siihen, että olisin varannut kaikki erikseen. Ja Aurinkomatkojen valikoimassa oli parempia hotelleja halvemmalla.

    Lontoon reissuilla ollaan aina käyty jollain markkinoilla. Portobello Roadin markkinat on ehkä ne kuuluisimmat (sijaitsee Notting Hillissä). Omasta mielestä ne ei kuitenkaan ole ne parhaimmat (paljon ihmisiä+lähinnä myydään rihkamaa ja jostain saattaa löytää jotain antiikkitavaraa). Itse tykkäsin eniten Spitalfieldsin markkinoista, jossa on myytävänä mm. käsitöitä ja sitä samaa antiikkitavaraa, kuin Portobellollakin. ;) Viime kerralla löytyi lisäksi Real Food Market (joka viikko (to?)pe-su), jota suosittelen myös. Siellä paikalliset/lähialueilta tulleet myyvät itse valmistamiaan ja hyvistä raaka-aineista tehtyjä ruokia. Esim. jollain lounaalla kannattaa tuolla poiketa.

    Jos yhtään tykkäät teatterista, laulusta, musiikista tms., niin kannattaa myös harkita musikaalissa käyntiä. ;) Kannattaa ostaa liput etukäteen (suosituimpien musikaalien liput myydään loppuun viikkoja ennen näytöstä), mutta lippuja voi käydä myös kysymässä paikan päältä TKTS:stä. --> http://www.tkts.co.uk/leicester-square/

    Lontoo on pullollaan erilaisia ja erimaalaisia ravintoloita. China Townissa on luonnollisesti kiinalaisia ravintoloita, ja jos haluaa syödä kiinalaista, niin suosittelen China Townissa vierailua. Siellä saatat jopa eksyä kiinalaisiin = varmasti aitoa ruokaa eikä mitään turisti-/massaruokaa. Jos haluat erilaisen ravintolakokemuksen, niin Lontoossa on myös Dans le noir?, jossa syödään pilkkopimeässä. Itsellä menee siellä joka kerta kylmät väreet, kun saa edes pienen kosketuksen siihen, mitä on olla sokea. Viime kerralla tuli myös syötyä sushia Yo! sushi-ravintolassa, jossa sai itse valita lautasia semmoselta liikkuvalta hihnalta (oli myös mahdollista valita listalta, mutta noin oli hauskempaa ;)).

    Mitähän vielä...? Lyhyesti sanottuna, Lontoossa on hirveästi tekemistä ja aina on liian vähän aikaa. :)

    -Ida

    VastaaPoista
  5. Oltiin viimeksi Lontoossa perheen kanssa huhtikuussa. Olen myös majoittunut Bayswaterin alueella, että muualla. Ja suosittelen sitä muualla majoittumista :) Tällä kertaa oltiin hotellissa mikä on aivan Westministerin vieressä. Varasin pitkän etsimisen jälkeen myös lento+hotellli paketin Aurinkomatkoilta. Tuli halvemmaksi kuin jos olisin itse varannut kaiken erikseen. Muuten kyllä suosin itse netistä varailua eri sivustoilta. Tsekkaus varmisti, että sulla olikin jo lennot varattu :) Sokea minä..
    Tekemistä ja nähtävyyksiä tietysti oman kiinnostuksen mukaan. Mistä olet kiinnostunut? Vinkkejä voin kertoa lisää myöhemmin!

    VastaaPoista
  6. Kieltämättä Bayswaterista löytyy vissiin kaikkein halvimmat hotellit, eli myös ne kaikkein törkyisimmät. Mutta me ollaan tykätty alueesta tosi paljon ja vähän kaivelemalla löytyy hyviäkin hotelleja. Tosin se tarvii ottaa huomioon, että tuolla neljän tähden hotellit on hyvin usein Suomen mittapuulla nippanappa hotelleiksi luettavia... Että luksusta saa vasta hienolla alueella ja isolla rahalla.

    Mutta niin siis, ne pari kertaa kun oon ollut jossain muualla kun Bayswaterissa, niin on tuntunut, että koko kaupunki on väärinpäin :D Sehän toki on tottumiskysymys ja kunhan pysyy 1 tai 2 zonella, niin voisin kokeilla hotellia melkein mistä hyvänsä :)

    - Rita

    VastaaPoista
  7. Tässä lyhyt kuvaus meidän matkasta: http://huiskulassa.blogspot.fi/2013/07/love-you-london.html

    Lisäksi voisin suositella hotelliamme eli tätä: http://www.premierinn.com/en/hotel/KINPTI/london-kings-cross

    Ihanaa matkaa!

    VastaaPoista
  8. Lontoo on ihan MIELETÖN! Innolla odotan sinne muuttoa ensi vuonna ;) Käy ihmeessä, jos vaan aikatauluun sopii, Comedy Storessa! Improillat on ihan parhaita ja saa vatsalihaksetkin samalla treeniä ;)

    VastaaPoista