28.4.2014

Päivä 4: VLCD + Detox

Jaahans, mitähän sitä tänään. Tänään oli ensimmäinen koulupäivä nutrauksen aikana. Vähän jännitti, että sortuuko viimeistään ruokailussa (vaikka ei kai oikean ruuan syöminen olisi sortumista), mutta hyvin meni. :)
Aamupalaksi heti klo 06 suklaata. ;) Näitä meni päivän mittaan neljä annosta.
Koulussa lounaalla salaattilautanen.
 Ja koulussa välipalana smoothie.
Aika houkutteleva tarjous oli Tokmannilla. Jätin kuitenkin kauppaan, koska nämäkin menee heittämällä herkkunälkään. Eipähän ole houkutuksena kun ovat kaupassa. :)
 
Koulun jälkeen tuli päähänpisto, että nyt lenkille mars! Ja niinhän sitä mentiin. Mukava reipas puolituntinen, ja väsynyt olo väistyi lenkkipolulle. :)
Erilaisilla maastoilla tallausta.
Ne pakolliset todistusaineistot. ;) Lyhyt lenkki mutta sainpahan muutaman kalorin kulumaan.
Ja tälläistä näytti Fitbit. En tiedä kuinka luotettavasti tuo ranneke mittaa päivän tapahtumia, mutta jos suht luotettavasti niin tuostahan pystyy päivittäin laskemaan kalorivajeen, joka olisi tänään (2243-801) 1442 kcal.
 
Kaikin puolin mukava päivä tänään. :)

Päivän kalorimäärä:

Nutrilett (suklaa) 476 kcal
Nutrilett (smoothie) 210 kcal
Puhdistusjuoma 38 kcal
Hedelmäkuutio 27 kcal
Lounassalaatti 50 kcal 
= 801 kcal
 
Fitbit saatu blogin kautta.
 

20 kommenttia:

 1. Odotan aina innolla sun uusia postauksia! :) hirmuiset tsempit sulle! Oon pystynyt niin samaistumaan sun postauksiin tässä ajan mittaan.

  VastaaPoista
 2. Oiskohan meijän Tokmannilla samanlainen tarjous, pakko käydä nyt katsomassa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oliko teillä sitä huimaa tarjousta? :)

   Poista
 3. Ei millään pahalla, mutta onko tuossa nutraamisessa mitään järkeä? Aineenvaihdunta hidastuu, lihakset katoaa ja olo on kurja. Tuo on oikea näännytysdieetti! Noiden nutrilettien sijaan terveellistä puhdasta ruokaa ja salitreeniä ja aerobista. Tuon paastoamisen jälkeen kehosi kaipaa ruokaa ja PALJON, jolloin dieetin jälkeinen syöminen saattaa mennä ahmimiseksi. Oletko käynyt lääkärillä? Edes he eivät suosittele Nutraamista, kun harvoissa tapauksissa! Silloinkin vain osa aterioista korvataan nutrileteilla. Normaalikulutuksesi on vähintään siinä 2200kcal luokkaa ja tuo 800kcal määrä on aivan järjetön! Tässä on ketju, jossa ihmiset ovat kauhistelleet nutraamisen aloittavaa. http://www.pakkotoisto.com/aloittelijoiden-osio/69964-nutrilett-dietti/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mistäköhän nämä sinun tietosi on peräisin? Joka tapauksessa olet kyllä nyt saanut väärää tietoa. Nuttrilett:eissahan on juuri se idea, että lihakset ei katoa ja aineenvaihdunta nopeutuu, toisin kuin huonosti suunnitelluilla tavallisella ruoalla toteutetuilla dieeteillä. Kyllä lääkäritkin suosittelee nuttrilett -kuureja ylipainoisille, minäkin olen sillä lääkärin määräyksestä ollut. Myöskin ravitsemusterapeutti suhtautui nutraamiseeni hyvin positiivisesti.
   Kyse ei ole näännytysdieetistä, vaan se perustuu ketoosiin, jonka ansiosta olokin on hyvä.

   Nutraamisessa on se järki, että saa hyvän ja nopean alun laihdutukselle ja saa katkaistua herkuttelukierteen. Ja minulla ainakin nutraamisen jälkeen menee pitkään ennen kuin edes pystyn -saati sitten haluan!- syödä paljon. Ahminut olen elämässäni paljonkin, mutta en koskaan nutraamisen seurauksena.

   Ja voit muuten mainita melkein minkä tahansa asian maailmassa ja eiköhän jostain netistä löydy keskusteluketju, jossa sitä kauhistellaan... Sitä paitsi tuohan on saliharrastajien sivusto, totta kai he kauhistelevat tuollaista dieettiä!!

   Poista
  2. Oma lääkärini ja ravintoterapeuttini ei suositellut missään nimessä nutraamista, vaan terveellistä syömistä ja liikkumista! Juuri he sanoivat minulle, että kehoni alkaa käyttämään energianaan lihasta ja paino putoaa, kun lihas katoaa. He myös suosittelivat nutrausta ainoastaan, jos haluan sekoittaa aineenvaihduntani. Voivatko ammattitaitoiset lääkäri ja ravintoterapeutti olla väärässä? En usko! Vaikka terveellisten elämäntapojen opiskelussa kestää kauemmin, niin sen vaikutukset kestävät pidempään! Sen sijaan nutramisen hyvät puolet katoavat saman tien. Huonot puolet sen sijaan kestävät pidempään!

   Aloitin 2 vuotta sitten lääkärin ja ravintoterapeutin ohjeilla syömään ja liikkumaan. Äitini sen sijaan nutrasi, ja kolme viikoa nutraamisesta kaikki tippuneet kilot olivat tulleet takaisin. Ennen nutraamista hän kävi kehonkoostumusmittauksessa ja kuukausi nutraamisen aloittamisesta(hän nutrasi 3 viikkoa) hänen lihasmassansa oli pienentynyt. Rasvakudokselle ei ollut tapahtunut mitään. Hänen kroppansa oli alkanut pitämään kaikesta saamastaan energiasta kiinni ja energian tarpeeseen kroppa alkoi syömään lihasta. Nutraamisen jälkeen syömien ruokien koot kasvoivat ja hänen kohdallaan nutraaminen oli aivan turhaa. Kesti pitkään ennen kuin hänen aineenvaihduntansa palasi normaaliksi. Hän kävi onneksi nutraamisen jälkeen ravintoterapeutilla, joka oli ihan kauhuissaan kuullessaan nutraamisesta. Onneksi äitini sai hyvät neuvot ja teki elämäntapamuutoksen. Tietoni on peräisin lääkäriltä, ravintoterapeutilta ja olen katsellut äitini nutraamista.

   Niin entä sitten, että se on saliharrastajien sivusto? Yleensä AINA saliharrastajat ja enemmän treenaavat tietävät miten syödään, treenataan ja eletään muuten terveellisesti. He haluavat tietää kaikista parhaimmat tavat syödä, että treenin tekeminen olisi helppoa ja pääsisi parempiin tuloksiin. Saliharrastajilla on myös tapana ottaa asioiden hyvistä ja huonoista puolista selvää. Tuolla ainakin tuli selkeästi ilmi miten kannattaa syödä ja liikkua, jotta paino tippuu. Sekin oli linkissä yhtenä pointtina.

   Tässä on toinen linkki, jossa CrossFit ja TRX-ohjaaja ja Elixian Personal Trainer Steffi sanoo aivan saman asian. http://www.steffit.com/2013/01/suomi-alkaa-nutratko.html

   Myös tekstin kommenteissa jatketaan keskustelua yhdessä on selkeästi sanottu miksi ne on tehty: "Kautta aikain mua on pistänyt vihaksi eniten juuri noi Nutrilettin mainokset, joissa epätoivoisia, ylipainoisia, ravitsemuksesta mitään tietämättömiä, houkutellaan ostamaan tuote, joka mainosten mukaan on älyttömän terveellinen (sisältäähänse niin paljon vitamiineja hei jne) ja kevyt.Terveellinen ja kevyt in my ass. Tossa tuotteessa on sokeria yhtä paljon kuin suklaapatukassa ja mitään aitoa siitä ei löydy. Mun aivoissa toi on sama kuin keinotekoinen karkkipatukka, johon on ruiskutettu vitskuja, vähän prodea ja sitten pakattu tooosi kivan näköiseksi."

   Olen samaa mieltä kommentoijan ja Steffin kanssa. Myöskään Steffi ei ikinä suosittelisi Nutriletteja kenellekään, koska niissä ei ole mitään aitoa ja lisäaineiden määrä on aivan järkyttävä! Hyvänä ajatuksena painonpudotukseen on että paino lähtee siinä ajassa, kun on tullutkin. Eikä älytöntä 5-10 kiloa tiputusta kuukauteen.

   Poista
  3. No, ammattitaitoiset lääkärit ja ravitsemusterapeutti minuakin neuvoivat, joten... Luulen, että he tietävät asioiden hyvät ja huonot puolet ja parhaan tavan syödä, ainakin yhtä hyvin kuin saliharrastajat. Totta kai pitkällä aikavälillä ainoa keino laihtua on terveellinen ruokavalio ja liikkuminen, mutta mainitsemistani syistä nutraaminenkin toimii hyvin. Lihasten mahdollinen katoaminen perustuu proteiinin vähyyteen ja nutreissa on siihen tarkoitukseen tarpeeksi proteiinia. Mitä ei valitettavasti voi sanoa ainakaan minun syömisistäni muuten. :/ Minulle ei myöskään kilot tulleet heti nutrauksen jälkeen takaisin, mutta kuukausien kuluessa kylläkin. Jos olisin pystynyt jatkamaan terveellistä syömistä, niin ei olisi käynyt.

   Minunkin tietoni ovat peräisin lääkäriltä, ravitsemusterapeutilta ja omasta kokemuksestani. Ja varsinkin oma kokemukseni ei tue väitteitäsi. En väitä, että noinkin ei voisi käydä, mutta minulle ei käynyt. Jos vain itsekurini riittäisi, niin olisin hoitanut koko painonpudotuksen nutraamalla! Minusta se on hyvä keino laihduttaa, vaikka ei tietysti loppuelämän ratkaisuksi käykään.

   Saliharrastajat ovat muutenkin proteiiniuskovaisia, hehän ovat kauhuissaan ns. tavallistenkin ihmisten syömisestä! Ei ole yhtään ihme, että he kammoavat nutraamista. Minulla ei kuitenkaan ole samat tavoitteet, kuin heillä. Ja he vertaavat nutriletteja ihan superterveelliseen syömiseen, lihavalla ne syömiset on aika kammottavat muutenkin.

   Nutrien ravintoarvo ei varmasti ole kovinkaan hyvä, varsinkaan tuoreeseen ruokaan verrattuna, mutta tietäisitpä vain mitä roskaa minä olen vuosien varrella suustani alas laittanut... :/ Siihen verrattuna parin viikon nutrauksessa saadut lisäaineet ja sokeri on ihan yhdentekevää! Ja olen laihtunut kymmenenkin kiloa nutraamalla pari viikkoa, ne katkaisi herkuttelukierteen pitkäksi aikaa ja kannusti laihduttamaan(vaikka sitten jossain vaiheessa sorruinkin), joten kokonaisuudessaan nutraaminen itse asiassa vähensi lisäaineiden ja sokerin saantia aivan valtavasti omalla kohdallani! Ja loppujen lopuksi; nutraamista suositellaan vain maksimissaan kolmeksi viikoksi. Sillä saa hyvän alun laihtumiseen, pääsee eroon herkkujen himosta, syö ainakin jonkin aikaa sen jälkeenkin terveellisesti ja ainakin minulla on ketoosissa aivan hirveän hyvä olo.

   En tiedä, mitä muuta sanoa... En usko, että lääkärit suosittelisivat mitään vaarallista ja onhan näitä tutkittukin. Ja joka tapauksessa, vaikkei näistä olisi pitkäaikaista hyötyä, niin ei kyllä ole haittaakaan. :) Minä ainakin olen ollut vain tyytyväinen tuloksiin.

   Poista
  4. Joo selkeästi eri lääkäreillä ja ravintoterapeuteilla on erilaiset näkemykset asioihin. Nutrileteissa ei ole todellakaan tarpeeksi mitään! Proteiiniakin on vain nimeksi. Nutratessa ei keskitytä terveellisten elämäntapojen ylläpitämiseen, vaan pelkästään laihduttamiseen. Myöskään mikään urheilu tai normaalit askareet eivät tunnu kivalta 800kcal päiväsaannilla. Jos olisit aloittanut pitkän tähtäimen elämäntapamuutoksen, niin olisit jo paljon pidemmällä! Jojo-laiduttaminenkaan ei ole myöskään elimistölle hyväksi. Nutraamisessa pahinta on se, että vaikka painoa olisi saanut pudotettua niin syömistä ei pysty pitämään samanlaisena ja vanhat pahat tavat tulevat takaisin ja samalla kilot!

   Saliharrastajat syövät aivan normaalisti ja terveellisesti! He ovat vain enemmän tietoisia syömisestään ja syövät proteiinia pitääkseen näläntunteen kurissa, mutta myös pitääkseen lihaksensa. He eivät kuitenkaan syö pelkästään proteiinia! He syövät aivan tavallista ruokaa: pastaa, riisiä, kasviksia, hedelmiä, marjoja, leipää, kaurapuuroa, kanaa, kalaa, jauhelihaa yms. Tätä kaikkea oikeassa suhteessa! He syövät vain vähän enemmän proteiinia ja vähemmän herkkuja! Kyllä salikansakin syö herkkuja, mutta kun syöt tasaisesti 2,5-4 tunnin välein, niin ei kyllä tee enää yhtään mieli herkkuja! Mutta myös kaikki hedelmät ja marjat alkavat maistua erittäin makeilta!

   He eivät ole kauhuissaan tavallisten ihmisten tavallisista syömisistä, vaan siitä että ihmiset ovat nutrilettidieeteillä (tai kaiken maailman matalakalorisilla dieeteillä)! "Normaalit ihmiset" syövät noin kerran viikossa herkkuja, mutta maltilla. Lasketaan normaaliksi syömiseksi se, että syö ravitsemussuositusten mukaan: http://www.ravitsemusneuvottelukunta.fi/files/images/vrn/2014/ravitsemussuositukset_2014_fi_web.pdf

   Normaalilla ruokavaliolla ei periaatteessa edes pitäisi tehdä mieli mitään hyvää. Nutriletti ei ole yhtäkuin terveellinen syöminen! EI TODELLAKAAN!! Lihavien ihmisten pitäisi vain alkaa ottamaan selvää asioista, eikä mennä sieltä mistä se aita on matalin! Jos on huono olo ja paljon painoa, niin kannattaa kertoa ongelmistaan perheelle, ystäville ja muille läheisille. Sieltä tulee se tuki ja jos tuo ei riitä niin voi hyvin mennä juttelemaan ravintoterapeutille tai ihan psykologille. Myös netissä järjestetään erilaisia tukiryhmiä ja sitten järjestetään erilaisia ryhmäkokoontumisia yms. Yleensä ylipainon taustalla saataa olla jokin henkinen asia (trauma, yksinäisyys, onnettomuus, laiskuus, toivottomuus, tunnesyöminen yms.) ja jos tuota asiaa ei ole käyty läpi, niin ei ole valmis laihduttamaan. Laihtuminen lähtee itsestä ja jos ei ole henkisesti valmis, eikä ole sisäistänyt muutosta niin suurella todennäköisyydellä laihdutuksesta ei tule yhtään mitään. Myös muutoksen tahtominen vaikuttaa asiaan: jos haluaa muutosta niin paljon, niin miksi kuvittelee pääsevänsä tavoitteeseensa jonkin pikadieetin avulla? Varmasti pikadieetillä saa nopeasti tuloksia aikaan ja irti herkkukierteestä, mutta suuremmalla todennäköisyydellä dieetin jälkeen palaa takaisin herkkujen pariin. Jos laihdutusta haluaa niin paljon, niin pitäisi olla valmis myös panostamaan pitkän tähtäimen laihdutukseen ja loppuelämän elämäntapamuutokseen!

   Poista
  5. Kuitenkin nutrilettien sijasta sinunkin olisi kannattanut ottaa selvää terveellisestä ruoasta ja tehdä pieniä muutoksia: vaihtaa täysjyvään, syödä 2,5-4 tunnin välein, lisätä ruokavalioon paljon kasviksia (se puoli kiloa päivässä) ja vähentää sokerin syömistä. Muutokset huomaa todella nopeasti ja sokerihimostakin pääsee irti! Siihen tarvitsee vain sisua!

   Olen minäkin syönyt kaikkea p*skaa, mutta nyt kun olen syönyt hyvin terveellisesti ja puhdasta ruokaa, niin ei sen kropan tee mieli mitään makeaa,suolaa tai pikaruokaa yms. Siihen ovat vaikuttaneet monet asiat: unirytmi, omien ongelmien käsitteleminen, tasaiset ruoka-ajat, puhtaan ruoan syöminen, sokerin vähentäminen ja säännöllinen liikunta. Ilman niitä en olisi voinut tiputtaa painoani ja kasvaa henkisesti. Kyllä minäkin pidän herkkupäiviä, mutta maltilla. Minulle herkuttelu voi olla dippikasviksien dippaaminen kermaviiliin, pähkinöiden syöminen tai jonkin herkkuruoan tekeminen ja syöminen. :)

   Poista
  6. Ai niin, ihan unohdin, että koska olen ylipainoinen, olen automaattisesti myös tyhmä... Tiedän kyllä, mitä on terveellinen ruoka ja uskaltaisin jopa väittää, että ylipainoisilla nimenomaan sitä tietoa on eniten. Toteutus vain on ongelma. Ja tiedän kyllä syyt ja seuraukset ylipainosta, kirjoituksesi perusteella selvästi paremminkin kuin sinä. Ja se, ettei elämäntapamuutoksella pudotetut kilot tulisi takaisin... Valitettavasti ovat kyllä tulleet ainakin minulle useammankin kerran. Itse asiassa nutraamisen jälkeen sain pidettyä ne pisimpään poissa, koska kuten jo monesti sanoin, nutraaminen katkaisee sen kaiken roskan himoitsemisen, mitä terveellinen syöminen ei koskaan onnistunut kohdallani tekemään. Tiedän teorian, mutta tiedän myös, mikä omalla kohdallani on toiminut ja mikä ei. Enkä minä ehdota, että kaikki nutraisimme lopun elämäämme, mutta minusta se pari kolme viikkoa on hyvä laihdutuksen aloitus runsaasti ylipainoiselle! Pidempikin, jos on lääkärin valvonnassa ja itsekuri riittää! Eikä siitä nyt ainakaan sellaista haittaa ole, kuin mitä sinä tunnut kuvittelevan.

   Ja tunnenpa myös ihmisen, joka laihdutti ENE:llä ja siitä on nyt ainakin kymmenen vuotta. Hän on edelleen normaalipainoinen, eikä tarvitse enää lääkitystä diabetekseen. Se toimi hänelle, vaikka mikään muu ei ollut toiminut. Parastahan olisi, jos kukaan ei koskaan lihoisi, mutta kun se on jo tapahtunut, jokainen valitsee itselleen parhaan keinon. Minusta lopputulos on se oleellinen asia, ei keinot, kunhan ei nyt ihan järjettömyyksiin mennä.

   Päivittäisessä nutrilett -annoksessa on proteiinia 60 grammaa, yleinen suositus on 70 g. Minulle ravitsemusterapeutti sanoi, että lihasten säilyttämiseen tarvitaan 50 grammaa päivässä. Itse asiassa juuri siinä se idea on, että nutratessa on ihan älyttömästi energiaa ja ne normiaskareet ja urheilu nimenomaan tuntuvat kivoilta. Oletko itsekin kokeillut nutraamista vai miksi kuvittelet tietäväsi, miltä silloin tuntuu?! Sanoin sinulle jo kahdesti, että yksi nutraamisen hyvistä puolista, on siihen liittyvä hyvä olo. Jos voisin, pitäisin itseni ketoosissa jatkuvasti.

   Ja jos nutraaminen on niin hirveää, niin miksi lääkärit sitten laittaa runsaasti ylipainoiset ene-dieetille? En oikein usko, että kyse olisi tiedon puutteesta.

   Mutta jokainen tekee niin kuin itse haluaa. :) Ja toivotan henkisen kasvun jatkoa! :)

   Poista
  7. En ole missään vaiheessa sanonut, että ylipainoiset ihmiset ovat tyhmiä. Minusta on vain typerää, että he eivät tee koko loppuelämän elämäntapamuutosta, vaan alkavat erilaisille pussidieeteille, pikadieeteille yms. Eli menevät sieltä mistä aita on matalin! Luettelin myös syitä siihenkin: kiire, halutaan nopeaa muutosta ja kuvitellaan että paino voi kadota kolmessa viikossa! Terveellinen painonpudotus on siinä 0,5-1 kiloa viikossa ja mitä hitaammin sitä painoa pudottaa, niin sitä suuremmalla todennäköisyydellä se ei tule takaisin. Taas mitä nopeampi painonpudotus sitä nopeammin se tulee takaisin!

   Tiedän itse hyvin syyt ylipainolle. Itselläni oli vuonna 2010 yli 30 kiloa ylipainoa ja nyt olen 3,5 vuoden aikana tiputtanut ne kaikki ja päässyt normaaliin painoon, vaan tiedän paremmin kuin hyvin seuraukset ylipainoon ja niitä luettelinkin tuohon yläpuolelle. Itselläni oli takana trauma, jatkuva yksinäisyyden tunne ja etenkin tunnesyöminen. Itse aloitin elämäntapamuutoksen kuukauden herkkulakolla (joka oli h*lvetin vaikeaa), mutta josta tuli lopulta kuuden kuukauden herkkulakko. Kyllä muutaman kerran söin herkkuja, mutta äitini ja perheeni tuella jaksoin olla ilman herkkuja, roskaruokaa yms. Joten älä aliarvio tietoani. Taidan itseasiassa tietää paremmin, kuin hyvin miten paino pidetään liikunnalla ja terveellisillä elämäntavoilla poissa ja miten tehdään elämäntapamuutos!

   Vaikka ylipainoisilla olisikin paljon tietoa, niin kyllä ne annoskoot ja ruoka-ajat ovat yleisin syy ylipainolle. Hyvänä esimerkkinä aamupala jätetään väliin (kun ei ehdi syödä tai ole nälkä), töissä kiire, joten syödään nopeasti jotain, kahvitauolla syödään pullaa jne. Sitten kotiin tullessa nälkä on aivan järjetön ja syödään napaan kaikkea ennen päivällistä ja päivällisellä syödään lämminruoka, jota santsataan. Illalla napostellaan herkkuja ja kaikkea hyvää. Yleensä ylipainoisilla on tuollainen kierre. Olen katsellut sitä sivusta (äitini ja sukulaiseni) ja itselläni meni aivan samalla tavalla. Ruoka-ajat heittelivät noin 4-6 tuntiin ja herkkuja teki jatkuvasti mieli. Annoskoista puhumattakaan.

   Parhaimmat tulokset laihduttamiselle on saatu normaalilla terveellisellä ruoalla ja liikunnalla. Ja nuo nutriletit ja pussidieetit ovat saaneet alkunsa USA:sta, jossa ylipainoisille myydään ihan mitä tahansa epäterveellistä, jotta yhtiö saa rahaa. Nutrileteissa on HIEMAN! rahastuksen makua. Kolmelle viikolle nutriletteja maksaa järjettömän paljon! Samalla hinnalla nutriletteja nelihenkinen perhe söisi terveellistä ruokaa saman ajan!!

   Olen itse koittanut nutraamista (vuonna 2009), mutta kolme ensimmäistä päivää meni oksentaessa. Kolmannen päivän iltana olo oli jo niin heikko, että lopetin koko kuurin ja heitin pussit roskiin! Aivan kaamea olo, enkä mitenkään pystynyt käymään salilla tai lenkillä nutratessa. En pystynyt tekemään ylipäätään mitään! Normaaliin ruokavalioon vaihtaessani oloni oli paljon parempi ja energisemi ja jaksoin jopa urheilla! Miten kuvittelet, että ihminen jaksaa urheilla 800 kalorin päiväsaannilla?! Jos treenissä kuluttaa noin 400-500kcal, niin mitä kroppa alkaa käyttämään: LIHASTA!!

   Näin sanotaan nutriletin sivuilla:
   "Kovin rankkaa ja kuluttavaa liikuntaa ei suositella harrastettavan VLCD-dieetin aikana elimistön jo valmiiksi suuren kalorivajeen vuoksi. Kannattaa kuitenkin pitää itsensä liikkeessä, sillä liikunta auttaa säilyttämään lihasmassaa VLCD-jakson aikana. Kevyt liikunta, kuten pitkät kävelylenkit, pyöräily, uinti ja jooga voivat olla hyviä vaihtoehtoja. Itsensä ja oman kropan signaalien kuuntelu on kuitenkin tärkeintä. Jos energiaa tuntuu riittävän ja olo on hyvä, voi liikuntaa harrastaa enemmänkin. "
   Nutratessa ei siis suositella lenkkeilyä, saliharrastusta, erilaisia jumppia yms!

   Niinpä, jokainen tekee mitä itse haluaa: jotkut terveellisemmin ja pidemmällä aikavälillä ja toiset epäterveellisemmin ja nopeammin. Toivotan sinulle onnea "elämäntapamuutokseen" ja toivottavasti saat painosi pysyvästi pois! Toivottavasti joskus älyät laihduttaa normaalilla ruokavaliolla ja liikunnalla!

   Poista
  8. No mutta jos se olisi helppoa, niin eihän ylipainoisia sitten olisi olemassakaan. Minä olen edelleen sillä kannalla, että jos vain pystyy pudottamaan painoa, niin se on aina hyvä juttu, vaikka sitten aloittaisikin nutraamalla.

   Minäkin pystyin kerran olemaan kokonaisen vuoden herkkulakossa ja laihduinkin kyllä, mutta sitten taas repsahdin ja lopputulos oli entistä pahempi. Tuolloin en siis vielä ollut kokeillut nutraamista, vaan se oli sellainen ihan perinteinen terveellinen ruoka plus liikunta -dieetti. Mutta paino putosi todella hitaasti, joten voinet ymmärtää, mikä houkutus on siinä, että kahden viikon nutrauksella saa pois saman kilomäärän, jonka monen kuukauden perinteisellä laihdutuksella. Ja jonkin aikaa se motivoi todella hyvin, siitä tuli hirveä into saada lisää painoa pois. En siis ihan siksi ymmärrä tuomitsevaa asennettasi. Tai ymmärrän kyllä, kun omat kokemuksesi ovat olleet niin negatiiviset, mutta ymmärrä sinäkin, ettei ne kaikilla ole.

   Todennäköisyys valitettavasti kaikkien laihduttaneiden kohdalla ei lupaa hyvää, oli sitten laihduttanut millä metodilla hyvänsä. Tietääkseni melkein 85 prosenttia laihduttaneista lihoo takaisin.

   Minusta sinä et nyt suostu ollenkaan kuuntelemaan niitä hyviä puolia! Ei kukaan ole sanonut, että enestä olisi loppuelämän ratkaisuksi, mutta kyllä sillä silti on hyvätkin puolensa! Mutta kukin tietysti tavallaan. :)

   Runsaasti ylipainoiset tuskin muutenkaan harrastaa varsinaista urheilua, jos harrastaisivat, eivät he olisi ylipainoisia. Ja ene:llä jaksaa liikkua juuri siksi, että ketoosissa tuntuu siltä, kuin olisi loputtomiin energiaa. Ehkä sinä luovutit liian aikaisin, pari ekaa päivää kieltämättä eivät ole mitään herkkua... Mutta luulen, että jos olisit jaksanut niiden yli luovuttamatta, saattaisit olla enemmän samaa mieltä kanssani. :)

   Ja hintahan riippuu ostopaikasta, viiden päivän paketteja saa tarjouksesta jopa kympillä, joten siitä tulee kaksi euroa päivää kohden. Minä en kyllä sillä hinnalla saa tavallista ruokaa.

   Olen itse asiassa leikattu, joten olen vähän eri tilanteessa kuin sinä tai blogin kirjoittaja, mutta silloin kun olin sairaalloisen ylipainoinen, koin ja koen, että nutraaminen oli hyvä vaihtoehto.

   Ja yhtä lailla ne nutranneet joutuu laihduttamaan normaalilla ruokavaliolla ja liikunnalla, nutraus on vain tehokas keino aloittaa!

   Poista
 4. Laihdutin aikoinaan Nutriletilla 25 kg, joten voin suositella! Ei Apteekki myisi Nutrilettia, jos se ei olisi hyvä tuote. Minulla ei ole kuin hyviä kokemuksia.

  VastaaPoista
 5. Onpas täällä käyty keskustelua!

  Itse olen sitä mieltä, että nutriletit ym. vlcd-tuotteet ovat ihan hyvä keino pudottaa painoa. Ne eivät vastaa normaalia ruokaa eikä niitä voi muutamaa viikkoa pitempään noudattaa, mutta antavat tarvittaessa hyvän startin painonpudotukseen katkaisemalla herkkuputken. Painonpudotus ja elintapojen muuttaminen kokonaisuudessaan vaatii paljon enemmän työtä, kuin muutaman viikon kuurin. Se vaatii paljon työstöä niin henkisesti kuin fyysisestikin. Tästä huolimatta nutrilet voi toimia hyvänä starttina tai buustaajana, tosin se on, kuten sanottu, vain osa suurempaa kokonaisuutta. Se kuva, jonka mainokset tuotteista antavat, saattaa olla tältä osin harhaanjohtava. Nämä tuotteet eivät ratkaise koko asiaa.

  On helppo sanoa, miten ylipainoisen ihmisen tulee toimia laihtuakseen. Suuri osa ylipainoisista tietää paljon kaikesta laihtumiseen liittyvästä, se ei välttämättä ole se ongelma. Ongelma on nimenomaan itsekurin puute ja muutoksen toteuttamisen vaikeus. Jokainen ylipainoinen on yksilö, ja syy siihen, miksi liikakiloja on, on niin ikään yksilöllinen. Siis syy siihen, miksi on syöty liikaa. Minusta kaikkein suurimmassa osassa on henkinen tasapaino ja se, miten pääkopassa kykenee asiat ratkaisemaan.

  Nykypäivänä suurin osa kaupan elintarvikkeista on täynnä lisäaineiden ja säilöntäaineiden lisäksi kaikkea keinotekoista. En siis olisi kovin huolissani näiden laihdutustuotteiden sisältämistä aineista. Pitkällä aikavälillä on tietenkin kaikkein järkevintä keskittyä puhtaan ja mahdollisimman aidon ruoan syömiseen.

  Mitä tulee tuohon lihasmassa-asiaan... siihen varmasti vaikuttaa moni asia. Vlcd tuotteethan perustuvat siihen, että kun hiilihydraattien määrä jää tarpeeksi vähäiseksi, keho menee ketoosiin. Ketoosi mahdollistaa sen, että kokonaiskalorimäärän voi tiputtaa niinkin pieneksi ilman, että aineenvaihdunta heikkenee ja keho menee säästöliekille. Ketoosissa kun keho polttaa ensisijaisena energianlähteenä rasvaa, ei lihasta. Jokainenhan meistä on yksilöitä, varmasti myös tuotteet toimivat hieman eri tavoin. Siihen, onko lihasmassaa lähtenyt nutrauksen aikana voi vaikuttaa myös moni muu asia kuin tuotteet ja vaikutusmekanismi itsessään, esim. se onko liikunnan määrä vähentynyt dieetin aikana, onko dieettiä noudattettu tarkasti niin, että keho todella on pysynyt ketoosissa ym.

  Proteiinia nutrileteista saa varmasti tarpeeksi, jotta keho kykenee toimimaan. Jos keho todella pysyy ketoosissa, ei lihasmassaa pitäisi kulua nimeksikään. Mitä tulee muuten nykypäivän suuren lihankulutukseen ja suurin proteiinimääriin, en näe itse sitä kovin hyvänä asiana. Keho tottakai tarvitsee toimiakseen proteiinia, mutta liian suurissa määrin se altistaa syövälle ja on myös ekologisesti huono asia.

  -s

  VastaaPoista
 6. Vielä lisään vähän luettuani steffitin tekstiä nutrauksesta. On nimittäin väärin todeta, ettei vlcd dieetin aikana voisi tai jaksaisi liikkua. Juuri keskustelimme tästä ravitsemusterapeuttini kanssa. Moni nimittäin kokee nutratessa ja kehon ollessa ketoosissa jonkinlaista euforiaa. Tämä reaktia on peräisin kaukaa luolamiesajoilta, kun ruokaa ei ollut tarpeeksi. Jotta ruoan saalistaminen on ollut muinoin nälkiintyneenä mahdollista, on koko kehon ollut pakko toimia silloin nimenomaan virkeämpänä. Keho huijaa itse itseään ja buustaa energiaa kiertoon, jotta ravinnon saaminen olisi mahdollista.

  -s

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän vie uskottavuutta, että Steffi ei tunnista vitamiineja noista vaarallisina luettelemistaan ainesosista... :D Siinäpä vasta ravitsemuksen asiantuntija. :D Enköhän minäkin usko ennemmin lääkäreitä kuin jotain personal traineria, varsinkin kun tuo blogikirjoitus ei todellakaan ollut mitenkään ammattimainen tai edes paikkaansapitävä.

   Terveisin 45 kiloa nutraamalla lääkärin valvonnassa pudottanut ja siinä painossa jo kaksi vuotta pysynyt.

   Poista
  2. Kuten jo tuonne laitoin, niin Nutriletin sivuilla lukee näin:
   "Kovin rankkaa ja kuluttavaa liikuntaa ei suositella harrastettavan VLCD-dieetin aikana elimistön jo valmiiksi suuren kalorivajeen vuoksi. Kannattaa kuitenkin pitää itsensä liikkeessä, sillä liikunta auttaa säilyttämään lihasmassaa VLCD-jakson aikana. Kevyt liikunta, kuten pitkät kävelylenkit, pyöräily, uinti ja jooga voivat olla hyviä vaihtoehtoja. Itsensä ja oman kropan signaalien kuuntelu on kuitenkin tärkeintä. Jos energiaa tuntuu riittävän ja olo on hyvä, voi liikuntaa harrastaa enemmänkin. "
   Siitä voi miettiä miten nutratessa kannattaa liikkua ja mitä keho alkaa polttamaan. Sillä se ei ainakaan ole läskiä!!

   Sinulta taisi mennä ohi, että Steffin pointti oli, että tunnistaako tavallinen ihminen ainesosia sen pussin kyljessä?

   Poista
  3. Se, että tuotteen kyljessä lukee noin, ei tarkoita, että lihasmassa lähtee nutratessa ja rasvavarat säilyvät. Ja vaikka lihasmassassa tapahtuisi pientä muutosta (pienempään) vlcd-dieetin aikana, ei se tarkoita, etteikö rasva olisi silti kehon pääasiallinen energianlähde dieetin aikana.

   -s

   Poista
 7. Pakko kommentoida viellä tänne vaikka vanhakirjoitus tämä jo on. Eli itse olen tehnyt yhden 12 pvn VLCD kuurin ja yhden 3vko:n VLCD kuurin. 12 päivän jaksona harrastin vain kevyttä liikuntaa, mutta tuona 3 viikon jaksona kävin kyllä juoksemassa ja salilla. Pääasiana että kuunteli omaa kroppaansa ja sitä miltä tuntuu. Jos olo on se ettei enään ole "paukkuja" niin sitten himmaillaan. Molempina VLCD aikoina lihasmassani EI kadonnut minnekkään ja 3 viikon jakson aikana se jopa kasvoi! En ymmärrä ihmisten halua tuomita toisten laihtumisyritykset. VLCD:llä kuitenkin saa kaikki ne vitamiinit ja muut aineet joita tarvitsee. Kaikille ei toimi sama toimintatapa. Itse hyödyin ainakin paljon siitä että peli puhallettiin täysin poikki. Aloitettiin puhtaalta pöydältä syömällä VLCD tuotteita. Sinne muuten hävisi sokerikoukku ja hiilarihimo. Parasta oli myös säännöllisen ateriarytmin löytäminen vaikka omat ja työkuviot olisivat kuinka epäsäännöllisiä...Ja kun tuo 3 vkoa oli ohi alettiin opettelemaan täysin uudet ruokatottumukset. Tällä tiellä olen edelleen. Tavoitteeseen ei ole pitkä matka.

  Toivoisin että ihmiset jotka yrittävät tehdä tavoilleen muutoksen saisivat enemmän kannustusta osakseen. Ei tuollaisia rankkoja tuomioita tyylistään. Niin kauan kun ihminen voi hyvin, jaksaa ja on terveellisellä pohjalla niin antaa heidän tehdä niin kuin heille on hyväksi koettu. UGH! Koirat haukkuu ja karavaani kulkee, vai miten se meni? Tsemppiä jatkoon.

  VastaaPoista