2.8.2014

Miten osaan tällä kertaa laihduttaa oikein?

Olen yrittänyt pohtia, miten ja millä keinoin toimisin tällä kertaa, jotta painonpudottaminen olisi pysyvää. Kun en ole sitä vielä keksinyt, en siis voi sitä vielä aloittaa. Just. Taas yksi tekosyy siirtää asioita tulevaan.
 
No joo, mutta tuntuu että kaikki keinot on käytetty jo eikä mikään ole tehonnut. Mitä on vielä jäljellä? Ja ehkä järkevää on kuitenkin unohtaa kaikki pikadieetit sunmuut. Tai yleensäkin varmasti dieettiajatus on huono kun loppuelämän muutosta tässä kuitenkin ollaan tekemässä. Senhän nyt kaikki tietää, että laihtuu kun syö vähemmän mitä liikkuu. Näinhän se on, mutta miksi maailmassa on silti ylipainoisia ihmisiä? Niimpä. Kaikki ei ole niin mustavalkoista ja helppoa.
 
Sen tiedän, etten itse ihan ominpäin tähän pysty, vaan tarvitsen ainakin jotakin tukea tai ohjeistusta. Oma tietämys ei ole niin vahva, että pystyisin järkevästi kaiken toteuttamaan. Liikuntaa nyt jokainen osaa ja pystyykin harrastamaan. Mutta ruokapuoli on se suuri ongelmani. Jos toimin itsenäisesti, teen asiat ihan varmasti väärin. Syön aivan mitättömän vähän, ajatuksella mitä vähemmän sen parempi. Vaikka tiedän, ettei se ole oikein, en osaa vaan syödä järkevästi ja tarpeeksi ilman ohjeita. 
 
Vahvasti mietin Superdieetin ohjeilla aloittamista. Se on grammantarkkaa punnaamista. Mutta ainakin on selvät ohjeet, että mitä syödä. Ja tiedän, että sillä saa tuloksia aikaan. Pitäisi vaan aikaa olla rutkasti punnituksiin ja ruokien pakkailuihin. Vaikka niinpä se taitaa olla muutenkin, jos haluaa yhtään ennakoida.
 
Monet ovat ehdottaneet 5:2 - dieettiä. Mutta luulen, että minulla se ei ehkä toimisi koska on niin paljon ongelmia mm. ylensyönnin, kohtuuden ja ahminnankin kanssa. Tietenkään ei voi tietää kun en ole kokeillut mutta oma ajatus on aika epäilevä.
 
Kaikkein ihanteellinen ratkaisu olisi personal trainer, joka tekisi ruokavalion ja liikuntasuunnitelman. Plus, että tapaamisia olisi esim. viikoittain. Tämähän on ihan toteutettavissa oleva juttu, ainut ongelma on raha. En uskalla sitoutua rahallisesti koska opiskelen kuitenkin taas syksystä eteenpäin. Kaikkihan on valintakysymyksiä ja mihin haluaa satsata, mutta tietyt rajat on olemassa ja niiden mukaan on mentävä.

Jään vielä miettimään...

Miten muuten jatkossa haluaisitte lukea painopäivityksiä? Kerran viikkoon kuten ennenkin vai riittääkö parin viikon välein?

Tänään on blogin 2 -vee synttärit! Mietinkin tässä, että voisinpa laittaa lähipäivinä arvonnan pystyyn kiitokseksi teille, että olette tässä projektissa mukana. :)

 
 

17 kommenttia:

 1. Heippa!

  Olen lukenut blogiasi viime syksystä saakka, jolloin itse aloitin "laihdutusmatkani". Sain painoni putoamaan 38,9 kg kesään mennessä. Nyt kesäloman aikana olen taas palannut vanhohin huonoihin tapoihini. Ihan ahdistaa käydä vaa'alla mutta muu ei auta. Olen syönyt itselleni pienessä ajassa 4 kiloa painoa lisää. Jotenkin tuntuu uskomattomalta miten salakavalasti tuo paino vaan nousee :(. Tänään aamulla kun heräsin, kaivoin Jutan superdieetti ohjeet taas kaapista. Nyt täytyy vaan tsempata itseään ja löytää tuo lomalla kadotettu motivaatio. Toivon sinulle repullisen voimia ja tsemppiä syksyyn! Uskon että löydät vielä itsellesi oikean tien ja keinon millä tavoitat unelmasi ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka!
   Se on totta, että se paino lähtee nousuun erittäin nopeasti ja huomaamatta. Mutta onneksi sinulla on "vasta" pari kiloa tullut, ja kun pääset taas terveempien makujen maailmaan niin kyllä ne kilot äkkiä sitten lähtevät. :)

   Poista
 2. Oletko harkinnut valmentajan palkkaamista? Pääsisit alkuun ammattilaisen avustamana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen joo, niin kuin tuossa pohdinkin. :)

   Poista
 3. Mulle ei koskaan toiminu mitkään ihmedieetit, koska mun selkäranka taipuu nälän edessä. Söin salaa, söin liikaa, lihoin, voin pahoin ja tunsin itteni niin henkisesti kuin fyysisesti sairaaksi. Aina suurella uhmalla jonkun ihmelaihtumisen kimppuun ja muutamassa päivässä mulla oli auto täynnä kolmiovoileipien, suklaapatukoinen ja leipomon paperipussien roskia. Söin salaa autossa roskaa ja sitten menin kotiin tekemään sitä "oikeeta kotiruokaa".

  Vuosi sitten alotettu vähähiilihydraattinen ruokavalio on toiminut enemmän kuin hyvin. Alku oli kamalaa ja sokereiden karsiminen (marjoja ja valtaosaa hedelmistä lukuunottamatta) teki olon fyysisesti aivan hirveeksi. Henkisestä pahoinvoinnista puhumattakaan. Leivästä luopuminen oli vaikeinta. Sain kaupassa viittä vaille paniikkikohtauksia herkkuhimojen takia. Mutta sitten se lähti helpottamaan ensimmäisen kahden viikon jälkeen. Enää en edes kaupassa muista niiden entisten suurimpien paheiden (sipsit, leipä) olemassaoloa ja koen vihdoin hallitsevani tilanteen. Vatsa ei ole enää ollu turvonnut tai kipuillut viljojen jättämisen jälkeen.

  Monella on edelleen VHH:sta semmonen median luoma "voita ja pekonia" -mielikuva, mutta se on kaukana siitä, jos sen niin haluaa toteuttaa. Mä en esimerkiksi ole ikinä ennen elämässäni syönyt näin monipuolisesti kasvikunnan tuotteita (vihanneksia, marjoja, hedelmiä) ja niiden lisäksi lihaa, kalaa, jonkun verran maitotuotteita, sieniä, pähkinöitä, siemeniä, jne. Aihe on perehtymisen arvoinen ja kun siihen löytää oikean tavan toteuttaa sitä niin voi löytää yllättävän ison avun. Mulla on nyt ensimmäisen vuoden jälkeen vahvempana kuin ikinä se tunne, etten enää koskaan palaa entiseen.

  http://miinuskolkyt.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin tuttuja juttuja mullekkin nuo...

   VHH kiinnostaa itseänikin. Pitäisi vaan enemmän tutustua aiheeseen, että tulee syötyä monipuolisesti oikein.

   Poista
 4. Täytyy sanoa, että tunnen suurta sääliä sua kohtaan :( Olet yrittänyt pudottaa painoa niin kovin monella tavalla, kuitenkaan ilman pysyvää tulosta. Kuten Elina tuossa ylempänä jo kommentoikin, ehkä sinun olisi hyvä hankkia ulkopuolista apua? Tarkennettakoon, että en tarkoita Fitfarmin kaltaista "laumavalmennusta".
  Oletko koskaan tutustunut Sami Sundvikin ajatuksiin? http://samisundvik.com/

  VastaaPoista
 5. Superdieetti on kyllä periaatteessa ihan hyvä. Samanlaisessa jumituksessa minäkin sain apua. Mutta jos siinä vetää sen kaikkein tiukimman mukaan, niin syömishäiriö tulee vastaan ennemmin tai myöhemmin. Ja ikuinen kyllästyminen rahkaan:)

  VHH on musta hyvä, ja sen pohjalta mä nykyään ruokavalioni pyrin koostamaan. Superdieetti on hyvin VHH mutta rasvan osalta ei (kaikki liha rasvattomana jne.). Kai nykyään jo kaikki modernit dieetit pohjautuu hiilaritietoisuuteen? Kaikilla se ei siltikään toimi, mulla ei toiminut kun noudatin runsasrasvaista vhh:ta, mutta kun rasvat lähti minimiin niin alkoi jotain sentäs tapahtua.

  Mullahan oli PT:n tekemä ruokavalio ja jälkeenpäin ajateltuna ei se juurikaan tuosta SD:n ruokavaliosta eronnut. Liikuntasuunnitelman teettäminen olis kyllä hyvä ja yhteiset treenit PT:n kanssa vaikka kerran-kaksi kuussa. Tsemppiä nyt! Itselläkin ollut taantumaa, mutta siihen on ihan eri syyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sitä minäkin mietin, että jos maksaa pt:lle ruokavalion tekemisestä niin poikkeaakohan se loppupeleissä oleellisesti esim. noista S:n ohjeista...

   Poista
 6. Sun pitää saada tarpeeksi kaloreita, joten musta superdieetti ei sovi. Se on nimensä mukaisesti tälläinen pikaratkaisu nopeaan painonpudotukseen. Ota valmentajalta vähintään ruokavalio. Se ei paljoa enempää maksa, kun superdieetti ja saat taatusti sulle suunnitellun ruokavalion, joka ottaa huomioon sun ongelmat (myös ahmimiseen liittyvät).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkoitus olisi päästä alkuun esim. SD:n ohjeilla, jotta saisi herkkujen syönnin katkaistua ja annoskokoja pienenettyä.

   Poista
 7. Heipä hei! Samassa veneessä ollaan. Kaksi vuotta blogia ja tulos - noh. Tsempit sekä sulle että mulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai niin, piti sanoa, että päätin taas aktivoitua blogin kanssa. Jospa se motivoisi.

   Poista
  2. Joo, isot tsempit meille! :) Pitääpä käydä sinunkin ajatuksia lukemassa. :)

   Poista
 8. Moikka! Mä kannustan sua kokeilemaan normaalia tervettä ruokavaliota. Älä yritäkään olla heti huipputerveellinen, vaan ota ensin pieni steppi eteenpäin. En tunne sun nykyisiä ruokailutottumuksia ja -rytmejä, mutta voisin kuvitella että hyvä steppi olisi aloittaa syömään runsas aamiainen. voi tuntua aluksi vaikealta, mutta vedä se vaikka väkisin. ja ihan perusjuttuja; ruisleipää, puuroa, smoothieta jne. sitten syöt lounaan, välipalan, illallisen ja pienen iltapalan. jätä roskaruoka, valmisruuat ja rasvaiset kastikkeet pois, mutta muuten syö ns. "mitä vaan" perusterveellistä. ja syöt niin paljon kun sillä hetkellä tarvitset jotta tuut kylläiseksi. tällä tyylillä et VARMASTI ainakaan lihoa, eli turha pelätä syövänsä liikaa. älä mieti siis sitä :) vaan koita saada pidettyä verensokeri tasaisena läpi päivän, jolloin mielitekoja ei tule illalla. äläkä skippaa aterioita :) jos olet kaiken muun kokeillut, niin tämä tehoaa varmasti. sitten kun tasainen ruokailurytmi on hallussa, alkaa kiloja tippua. sitten kun tämä on hallussa kannattaa vasta alkaa hifistellä ravintoainesisällöillä jne, jos sille on tarvetta! tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos on ongelmia tunnistaa kylläisyyden tunne, voi myös terveellisellä "perusruoalla" lihoa. Niin, sitäkin voi syödä liikaa. Laihtuminen vaatii aika perusteellista tutustumista itseensä ja omaan kroppaan, että tunnistaa minkä takia syö.

   Poista