2.12.2014

Joulukalenterin 2. luukku

Joulukuun toinen päivä, ja seuraavan "luukun" vuoro. :)

B. Balanssi.
Tällä hetkellä en voi puhua balanssista tai tasapainosta elämässäni samassa lauseessa nykyhetken kanssa. Se on kaukana siitä. Toivon tulevaisuudelta, että saisin elämäni tasapainoon niin, että siihen mahtuu niitä asioita joista tykkään ja joita siihen haluan kuuluvan.
 
Jossain vaiheessa olisi mahtavaa, että tämä elämäntapaprojekti ei olisikaan enää mikään projekti vaan osa tavallista arkea. Ruokailut, liikkumiset, mielihalujen hallinnat, painon pysyminen hallinnassa jne. olisivat arkea ja balanssissa niin ettei niitä tarvitsisi miettiä vaan ne tulisivat tehtyä/suoritettua normaaliin arkeen kuuluvana, sen enempää niitä miettimättä. Tosiasia varmasti on se, että tulen koko elämäni kamppailemaan jollain tavalla mm. painon ja ruuan kanssa, tavalla tai toisella. Enkä odotakaan, että jossain vaiheessa kaikki vanhat kompastuskivet saisin nakata suitsaitsukkelaan jorpakkoon. Ei, ei. Sehän tästä haastavaa tekeekin.
 
Selvää on, että tämä ei ole aivan lähinurkan takana vaan ison työn ja todennäköisesti vielä rakentamattoman nurkan takana. Tätäkään ei rakenneta hetkessä kuten ei sitä jotain muuriakaan. :) Balanssi, kuten moni muukin asia, on jokaisella meistä erilainen. Ja hyvä niin. Minun saavutettu tasapaino elämässäni voisi olla toisen kaaos tai toisinpäin. Näitä asioita ei voi verrata.
 
Koen kuitenkin, että on tärkeää tiedostaa itse, mitä toiveita ja odottamuksia itseltään odottaa ja mikä on se päämäärä. Se, missä ajassa tai miten tavoitteisiin pääsee, on sivuseikka.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti