4.12.2014

Joulukalenterin 4. luukku

Torstai-iltaa vaan kaikille. Viikko alkaa olemaan pikkuhiljaa arkipäivien osalta taputeltu ja viikonloppu häämöttää. Ja linnan juhlat. Ihanaa aivot narikkaan viihdettä. :) Mutta mennäänpä tämän päivän aiheeseen, joka on vähän vakavampi. 

D. Diabetes.
Tähän luukkuun oli useampikin vaihtoehto, mutta päädyin tähän aiheeseen. Ihan jo senkin takia, että miettisin tätä asiaa jälleen vakavasti. Tai miksi tätä tarvitsee edes miettiä. Faktat on tiedossa, niin omat kuin normaalit ja tavoitellut lukemat.
 
Teistäkin on muutama kommentoinut matkan varrella, että tekisi mitä vain ettei tarvitsisi aloittaa diabeteslääkitystä. Päällä seisonta oli yksi hyvä vaihtoehto, siksikin että siinä asennossa on hankala syödä. No joo. Niinhän meistä kuka vain haluaa olla terve ja tehdä kaikkensa välttääkseen sairastumiset ja lääkkeiden syönnit. Näinhän se on. Ainakin teoriassa ja ajatuksen tasolla.
 
Diabetes ei ole silmin havaittavissa eikä käsin kosketeltavissa, siksi sitä on vaikeaa pitää vaarallisena ja mahdollisena sairautena juuri minulle. On ihan eriasia varoa, esim. ettei saa kynsisientä. Sehän jo näyttääkin kamalalle. Diabetes ei näytä miltään. Paitsi, että se voi näyttää paljon pahemmalle: kuka haluaa sokeutua, raajojen amputaatioita, sydän infarktin yms. yms. joita voi pahimmassa tapauksessa tulla. 
 
Nyt kun tätä taas kirjoitan, heräilen jälleen horroksesta miettimään tämän sairauden todellista uhkaa minulle. Ei se siinä vaiheessa enää ole  hälläväliä hommaa kun joka päivä joudut syömään lääkkeitä tai pahimmassa tapauksessa piikittämään itseesi insuliinia. Miksi täytyisi mennä sinne asti? Eikö voisi jo tämän hetkisillä tiedoilla muuttaa suuntaa?
 
Kuten aiemmin kerroin viimeisimmät labratulokset olivat juuri ja juuri normaalin rajoissa verensokerin suhteen. Ja tiedän, että elintapamuutoksilla saisin sen tippumaan reilummin normaaleihin rajoihin. Lupasin silloin, että seuraavassa kontrollissa arvot ovat paremmat ja niin aion luvata edelleen.

Testaa oma riskisi sairastua 2 tyypin diabetekseen Diabetesliiton testillä. Montako pistettä sait tulokseksi?

p.s. Käy tykkäämässä blogin Facebook-sivusta ja kurkista samalla pieni paljastus saapuneista talvikengistä. :) 

p.p.s. Hyvinvoinnin tavaratalossa on kaikki tuotteet, ale-tuotteet mukaan lukien, -15%. Sieltä terveellisiä joululahjoja pukinkonttiin. :)
 

Postaus sisältää mainoslinkin.

2 kommenttia:

  1. Voihh. Samassa veneessä ollaan. Minun riski sairastua dieabetekseen kymmenen vuoden aikana on suuri. Sinun blogisi on ollut itselleni suurena tukena omien paino-ongelmieni kanssa. Koen, että olen kokenut paljon samoja juttuja ja ajatuksia. Tuntuu ettei ole niin yksin näiden asioiden kanssa. Tämä sun joulukalenteri on tosi kiva :) ja kiva kun tulee tekstejä usein! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos palautteestasi. :) Meitä on varmasti samassa tilanteessa monia. Tsempataan toinen toisiamme.)

      Poista